Contrabas pick-ups en versterking

We hebben een contrabas versterker en contrabas pick-up test gedaan in samenwerking met een panel van ervaren basspelers en goeie vriend – basbouwer Rogier Dieges van het Contrabas Atelier, in samenwerking met het blad de Bassist ( en uit gegeven door het blad) en door Remus Aussen bedacht en de tekst is zo als Remus het heeft beleefd.

Het was zeker voor het panel (waar ik aan deelnam), absoluut een leuke leerzame middag. Al de credits gaan naar De bassist en Remus Aussen Foto’s Monique Pitoy en de zoekende geesten van de panel leden.

Pick up test

Pick up test

 

Contrabas pick ups en microfoons die ik zelf bezit.

Ik bezit al jaren de Amt Microfoon, Audio technica – Shure SM 57 en de Wilson Pick up, ook de Yamahiko pickup op mijn bassen, en vorig jaar de Shertler aangeschaft,

En heb de Fishman, de Underwood, de Shadow, de Polytone pick-up, David Gage – the Realist en nog veel meer denk ik, allemaal jaren geleden gekocht en gebruikt.

Ze hebben allemaal hun voor- en nadeel en karakter en dat moet bij je smaak en instrument en de versterker en de ruimte passen.

Ik heb die pickups gebruikt op de podia met versterkers van Aer, Eden, Elin, Gallien Krueger, Fender en Harte versterkers en hun speakers. Ik heb vroeger ook met de Acoustic Image getourd en vind dat mooi op zacht volume, niet te hard is dat mooi.

Een aantal basspelers van het panel zocht in verband met harde drummers een versterker veel druk en helder en met genoeg laag zonder vervorming.

En niet hier getest maar de baby Blue van SWR mag je niet vergeten want die is zeer interessant en klinkt behoorlijk goed.

De speakers van Ebs namelijk de 12 inch smaken bij mij naar meer.

En de nieuwe BARABASS 12″ Combo van MARUSZCZYK INSTRUMENTS http://www.public-peace.de hmm dat lijkt me een topper, kijk daar naar! Die lijkt qua mogelijkheden wat op mijn AER, maar is recenter.

 

Groeten Luc Van Gestel
tekst artikel de Bassist 2012
geschreven door Remus Aussen bedacht en de tekst in het artikel is zo als Remus het heeft beleefd
Foto’s Monique Pitoy