We oefenen in de lessen op samenspel in de stijlen naar je keuze, je werkt met oefenfragmenten voor thuis.

 

Daar mag je de baslijn en als je wil de melodie mee oefenen. Je ritmische oefening doen we bijvoorbeeld met het boek van Louis Bellson en meespeel boek Jazz Workshop For Bass and Drums, daar heb je wat aan en ook wat hulp bij nodig waarschijnlijk 🙂

Ik heb me tijdens en na het conservatorium verdiept in Jazz en Latin Jazz, Salsa, Braziliaans en Argentijnse muziek en speelde ervoor veel pop, blues, rock, funk.
Na het conservatorium heb ik veel masterclasses gevolgd in binnen en buitenland bij bekende en originele musici die hun eigen speelstijl hebben ontwikkeld.Voor het oefenen in verschillende stijlen is het prettig te oefenen Basspeler met aanslagmet een opname waar een ritme sectie speelt die de stijl echt beheerst, zodat wanneer je dat nodig hebt, je al behoorlijk voorbereid bent, en de muzikale ideeën vlot kan weer geven.
De meespeel voorbeelden waarmee ik werk bevatten bijvoorbeeld piano en drums en solisten die de melodie en solo’s op behoorlijk niveau neer zetten, het bevat cd’s in verschillende stijlen als Jazz, Pop en rock en verschillende soorten latin maar ook klassieke meespeel voorbeelden goed om de techniek op te vijzelen.
Cd’s van Dave Weckl, Aebersold, Ed Friedland, Nelson Farida, Jazz Workshop, Essential Styles, Rufus Reid, Ray Brown en veel veel meer.

 

Stijlen Latin Braziliaans – Cubaans

Pop – Rock – Blues

Hedendaags Jazz en swing Jazz

Klassieke en Argentijnse strijktechniek

 

Neem gerust contact op

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp (ook invullen of de mail werkt niet)

Uw bericht