0616147408 [email protected]

bassend-meisje-gekleurd

We spelen en leren samen door te spelen, muziek maken op de bas en thuis kan je oefenen met opnamen.

De basis verkennen van ritme en muziek-theorie en ervaring op doen betreft toonladders en wat proeven van improviseren hoort erbij.

Het leren bespelen van de basgitaar of de contrabas staat centraal, maar er wordt veel aandacht besteed aan het leren lezen van noten en ritme en begrijpen van akkoordsymbolen, muziektheorie ( jazz en klassieke) maar ook het vinden en uiten van je eigen creativiteit.

We nemen de oefeningen die je vorige keer mee nam nog eens door en bespreken de vorderingen en aandachtspunten en passen de stof nog beetje aan. We spelen samen een nieuw stuk door, beetje bij beetje ( jij op je bas en ik op bas of gitaar of we spelen met een opname mee, die ook goed te gebruiken is voor thuis). We doen oefeningen op ritme ( met boek of meespeel-fragmenten). We oefenen in je basles op improviseren en techniek, met toonladders, gebroken drie- en vierklanken, behorend bij het stuk waaraan we werken.

We bekijken op jouw verzoek stukken die je graag wilt spelen, waarbij alle stijlen mogelijk zijn: Jazz – Blues – Salsa – Funk – Reggae – Klassiek strijken, of bijvoorbeeld stukken van je band of ensemble, evt. met behulp van youtube-fragmenten. In de lessen werken we aan het leggen van een degelijk fundament onder het te spelen stuk. We letten veel op je houding en techniek tijdens het oefenen

Onderwerpen als komen aanbod wanneer het zich voordoet.

snaren houding toetsen onderhoud fretten snoeren elementen versterkers speakers partituren reparaties betrouwbare reparateurs verkopers muziekstijlen  meespeelfragmenten grote voorbeelden, dit en meer komt aanbod tijdens de lessen.

 Voor basgitaarles   voor contrabasles  

Neem je graag snel contact op