0616147408 [email protected]

Basgitaar leren spelen is leuk en makkelijk les te volgen op uw beschikbare tijd,

ook voor beginners en gevorderden

Muziek stijlen die we in de basgitaarles op uw verzoek kunnen behandelen zijn: Jazz Pop Rock Blues en Wereldmuziek en klassiek strijken.

De basgitaar is een ritme en harmonie instrument,
Dus leer door in de les en thuis met het oefenen, je ritme beheersen en het zelfde voor akkoorden en toonladders.

We zorgen dat je symbolen en akkoord progressies begrijpt.(wendingen in de muziek)  En werkt mee aan het ritme en klankkleur de energie en ontspanning binnen in de muziek.

De basgitaar leren spelen heeft zin, het is de basis van elke muziek – er zijn steeds basspelers nodig.

De basspeler mag een bijzondere taak vervullen tijdens het samenspelen,  als deelnemer van de ritme sectie vorm je de basis van de muziek of beter nog je staat midden in het intense van de klank en het ritme

Meer over jazz bas en standards – basgitaar of contrabas les

De basgitaar wordt gebruikt in bijna iedere vorm van muziek, met uitzondering uiteraard van klassieke muziek en verschillende traditionele folkmuziek ( zoals chinese muziek enz)

Rock Pop Jazz Funk Fusion Flamenco verschillende Z. Amerikaanse Salsa Soca Samba e.a. en Afrikaanse stijlen als Gnawa Rai enz.

Hoe speel je met de rechter of linkerhand?

Dat leer je ook in de proefles: Met de linkerhand begint je toon en bepaal je de toonhoogte en met de rechterhand bepaal je wanneer die noot klinkt en hoe intens en demp je de noten. Meestal met de vingertoppen aanslaan, let dan op dat je wat door de snaar aanslaat en op de volgende valt, dat geeft een vollere toon. Maar rechts aanslaan met plectrum, nagels of duim mag ook.  Leer het allemaal zou ik zeggen en kies wat op dat moment het meest de klank geeft die je nodig hebt.

Zet de basgitaar niet vlak tegen je borst maar eerder net een beetje in je zij, tegen je flank, dan komt je linkerhand wat meer voor je,  dus meer in je werkruimte en kan je de vingers van je linkerhand beter zien, geen pijn in je nek enz..

 

Naar vragen betreft de aanschaf van een basgitaar.

Basgitaarles: Basgitaar leren spelen ook voor beginners en gevorderden

 

Links

voor contrabasles   naar de workshops van de Basklas

Over Jazz bas leren spelen

Voor meer info en contact:

06 161 474 08

[email protected]

Buziaustraat 11 3034 WC Rotterdam

of hieronder via het contact invulformulier bijgevoegd

 

  Uw naam

  Uw email (noodzakelijk)

  Onderwerp (ook invullen of de mail werkt niet)

  Uw bericht

  Mocht het verzenden niet werken gelieve me even een berichtje te sturen naar
  [email protected]

  bedankt

  Contrabas basgitaar Ritme voeden – zuiver spelen – stijl kenmerkende technieken v h basspel. Ook thema’s Jazz Standards Blues Bossa Samba Salsa Miles Davis Monk Horace Silver Wes Montgomery Cole Porter Charlie Parker Bill Evans Wayne Shorter