Inspirerend basgitaar leren spelen te Rotterdam

Wil je basgitaar leren spelen en een degelijke basis, goed positiespel, mooie grooves en spannende noten leren vinden??
basgitaar leren spelen
Er zijn weinig muzikale projecten zonder basgitaar. De bas zorgt voor het fundament van het bandgeluid door steeds de akkoorden aan te geven, en is tegelijk een belangrijk onderdeel binnen de ritmesectie van de band. Vaak onopvallend omdat die zo goed past, tot hij er ineens mee stopt of in de fout gaat.
Al zeer lang vervult de bas een belangrijke rol in de vele muzieksoorten. De bas de onderkant van geluid vol en rijk, met bodem en fundering, zoals de contrabassen strijkend de laagte onder de celli verzorgen in de klassieke muziek. Of bijvoorbeeld de mannenstemmen in een koor. Het geeft de betekenis aan de muziek, de bevestiging dat de rest goed zit, dat alles op zijn plek valt.
De bas heeft dat ook in de popmuziek en jazz.  Samen met de drummer vormt de bassist de ritmesectie van de band. En schakelt die tussen de harmonie van de akkoorden en geeft de nieuwe wendingen aan.
De drummer en bassist zijn de basis van de ritmesectie. Drums en bas vormen als het ware een tandem, waarop de rest van band kan leunen. Als die tandem lekker loopt, dan is dat aangenaam spelen voor de andere bandleden en klinkt de band lekker voor het publiek. En als dat duo niet loopt, dan zakt de sound van de band in elkaar.

Basgitaar leren spelen door te oefenen op samenspel gaat ook tijdens de les en thuis gebruik je meespeel voorbeelden.

Kom eens op proefles wanneer je als beginnende basgitaarspeler hedendaagse muziek wil leren spelen op je bas vb Rock Jazz Pop wereldmuziek e.a.

We verbeteren de houding van je instrument – zorgen voor een heldere mooie toon, bewust wording van je eigen talenten en schaven je zwakkere zaken wat bij, zonder te diep te graven.

Het basgitaar leren spelen (of contrabas) staat centraal, maar er wordt in de basles ook aandacht besteed aan het eenvoudig leren lezen van noten en begrijpen van akkoordsymbolen, muziektheorie ( jazz en klassieke) en het vinden van je ritme en uiten van je eigen creativiteit.

meer over deze site