Over baslessen voor beginners of gevorderden.

Beiden zijn welkom.
contrabas meisje
  • Basles beginners dus ook voor het echte begin voor mensen die nog niet echt kunnen spelen en maar wel willen proberen of het voor hen wat is.
  • en basspelers die willen groeien tot gevorderden en voor hen die hun huidige manier van musiceren willen verrijken, verdiepen.
  • voor alle leeftijden – de jongste is nu 11 en de oudste … respect !! 🙂
  • Voor hen die graag basles op maat willen, aangepast aan individueel niveau en gewenste muziekstijl en/of programma of bepaalde periode
  • Voor basgitaar of contrabasspelers die op basles willen om te leren improviseren en de techniek verbeteren.
  • Gebruik van toonladders, gebroken drie- en vierklanken, behorend bij de muziek of stijl waaraan je wil werken worden geleerd.
  • Voor bassisten die aan de stijlen Jazz – Blues – Salsa –Brazil – Funk – Reggae – Klassiek strijken, of bijvoorbeeld stukken van je band of ensemble willen werken
  • Voor hen die werken aan het leggen van een degelijk fundament onder de te spelen stukken
  • Wanneer je als beginner je houding en techniek wil verbeteren tijdens het oefenen en daarna op het podium.
  • Voor basspelers die zich willen voorbereiden met meespeel-fragmenten

U kan een bericht verzenden via dit onderstaand invulveld

 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Neem je graag snel contact op

Podium ervaring Jazz – Blues – Salsa –Brazil – Funk – Reggae – Pop en Covers – Nederlandstalig – theater – musical – dans begeleiden – Argentijnse muziek – Chileense muziek- Klassiek

Contact

Voor meer info contacteer me:

– 06 161 474 08
– Buziaustraat 11 – 3034 WC
– Rotterdam

Mailen kan naar   info@basles-rotterdam.nl

Basles Contrabas Basgitaar les Rotterdam – basles beginners

Basles zowel basgitaar en contrabas voor beginners

Kom eens op proefles wanneer je als beginnende basgitaarspeler hedendaagse muziek wil leren spelen op je bas vb Rock Jazz Pop wereldmuziek e.a.

We verbeteren de houding van je instrument – zorgen voor een heldere mooie toon, bewust wording van je eigen talenten en schaven je zwakkere zaken wat bij, zonder te diep te graven.

Het leren bespelen van de basgitaar of de contrabas staat centraal, maar er wordt in de basles veel aandacht besteed aan het leren lezen van noten en begrijpen van akkoordsymbolen, muziektheorie ( jazz en klassieke) en het vinden en uiten van je eigen creativiteit.

basgitaar vasthouden

De baslessen gaan uiteindelijk over leren musiceren, dus de noten op zijn plek doen vallen. Muziek gaat over klank resonantie, hoe maak je een klank die goed resoneert, een ritme wat iets betekend een sfeer neer zet.

Voor de beginners leren we klank maken en het ritme op het juiste moment goed neer zetten, de vorm van een stuk begrijpen en binnen de mogelijkheden die mooie baslijn naspelen.

In de meer gevorderde lessen gaat het ook over het zelf bedenken van baslijnen of soleren dus het improviseren, hoe werkt dat?

Nog enkele gevorderde tips

Wanneer de muziek ( de akkoorden) moeilijk is, improviseer dan eenvoudig binnen de harmonie (inside).

Als het tempo hoog is denk dan langzaam, dus vereenvoudig.

Als het ritme langzaam is, denk dan aan het verdubbelen van het ritme.

Wanneer je merkt tijdens het spelen, hmm hier is iets extra nodig, doe dat dan v extra noot op een mooie ritmische plek, of speel een gebroken akkoord of 2 of dalend en ga er dan voor.

Zorg dat je een start noot weet op elk akkoord, en meer dan 1 is beter, oefen dat. Oefen op het zelf ter plekke maken van melodieën over veel gebruikte akkoorden. Als je niet weet wat je kan spelen op een akkoord kan het niet interessant klinken, dus oefen op verschillende brekingen van je akkoorden.

Luc

Docent basgitaar en contrabas - lessen improvisatie., Basles Rotterdam