Vlot basgitaar leren spelen / contrabas les op uw niveau.

"Beter worden en slimmer oefenen" Dat zoek je toch?

 Kom op les bij een ervaren speler / enthousiaste basgitaar en

contrabas docent, die met  geduld - humor en de passende diploma's.

Kom hier basgitaar leren spelen of contrabas leren: muziek maken in uw keuze van muziekstijlen met hun kenmerkende technieken.

Vlot basgitaar leren spelen, leer hier wat je zoekt met aandacht voor techniek, theorie en het instuderen van de praktische voorbeelden.

Leer in je les goed begrijpen wat je voorbeelden op hun instrument graag spelen en hoe jij dat gaat incorporeren in je basspel en techniek.

Dan krijg zo veel meer ritmische en harmonische impact in je samenspel.

Maak hiermee  je eigen voor je bagage aan baslijnen en voeg dat ook toe tijdens het naspelen van bekende baspartijen. Dan klinkt je ervaren en rijk aan ideeen en zo dat je de cover beheerst.

Hieronder zie je de docent en wat van de lesruimte.

Hieronder zijn enkele essentiële aspecten die we in onze lessen behandelen als het gaat om het leren bespelen van de basgitaar of contrabas:

1. Houding van het instrument en het lichaam: Klik om te openen

Voor een gezonde en comfortabele speelervaring tijdens het basgitaar leren, besteden aandacht aan de positie van de basgitaar ten opzichte van het lichaam. We bekijken en bespreken de positie van de handen, vingers en diverse technieken. We passen houding en de plaatsing van het instrument aan. Het doel is meer (momenten van) ontspanning tijdens het spelen en dit helpt snelle vermoeidheid te voorkomen en het verbeterd de klankproductie.

2. Over Aanslag en mooie toon: Klik om te openen

Het verkrijgen van een mooi klinkende en duidelijk resonerende toon is een belangrijk doel bij het bespelen van de contrabas of basgitaar. We werken aan techniek zoals bij het plaatsen van de vingers op de snaren, zo zorgen we dat de gewrichten van de vingers gebogen staan en dat je de fret kan voelen.

Ook zo bij de rechterhand voor het aanslaan van de snaren. Het controleren van de snaar druk betreft de aanslag maar ook de positie op de fretten helpt om een rijke en expressieve klank te produceren.

3. Over Intonatie: stem je bas zuiver en zet je vingers goed tegen de fretten. Klik om te openen

Een goede intonatie, op contrabas is key, maar ook op de basgitaar is het cruciaal, dus goed je vingers tegen de fretten zetten, niet in het midden tussen de fretten. Dan druk je, de toon te hoog, gewoon te hard, en wordt je spel te log, je wordt te traag.

Voor het spelen van zuivere noten vb fretless en de harmonieus samenklanken samen met andere muzikanten, moet je hier op gewezen worden. We besteden aandacht aan diverse onderdelen, ook aan het ontwikkelen van een goed behoor en trainen de vingers en je gehoor om toonvast dus toon zuiver te klinken.

4. Over Technische oefeningen: Klik om te openen

Om de technische vaardigheden te verbeteren, ga je eerst de loopjes leren en daarna oefenen. Daarna gebruiken we oefeningen die gericht zijn op gedoseerde vingerkracht, onafhankelijkheid tussen de vingers en we gaan voor verbeterde positie spel en snelheid. Toonladders, arpeggio’s, vingerzetting oefeningen en muziekstukken die technisch zijn, worden gebruikt. Zo gaan de studenten hun vaardigheden opbouwen en verbeteren.

5.Interpretatie en expressie. Klik om te openen

Hoe je iets wil doen klinken, is niet alleen een techniek kwestie, maar ook interpretatie en expressie van muziek. Muzikaliteit ontwikkelen en jouw smaak v d muziek tot uiting te brengen, hoort bij het groeien met je instrument. Dit omvat dynamiek, leren spelen met frasering, accenten en het leren begrijpen van de veel gebruikte muzikale zinnen, als in grooves en ritmes enz in de stijl dus context waarin de muziek wordt uitgevoerd.

 

Basgitaar leren spelen<br />
foto leraar basgitaar contrabas portrait
Docent met diploma's voor je contrabasles en met veel podium ervaring - Contrabas leren spelen ook voor basgitaar. Hier te zien op een workshop.

Luc Van Gestel Basles Rotterdam

Buziaustraat 11 - 3034 WC Rotterdam

Klik om te bellen

EMAILen kan naar

luc@basles-rotterdam.nl