Dit bovenstaand nr is voor het bespreken van de baslessen door Luc Van Gestel!

 


Ik (Luc) vind het prettig te kunnen melden, dat ik wanneer ik of een leerling een reparatie moet laten verrichten, ik daarvoor graag bij Rogier Dieges langs ga. Het gaat over het muziek instrument van een musicus (of leerling dus musicus in wording), waarbij het instrument steeds meer dient te gaan passen bij zijn (haar) speelwijze. Rogier heeft erg veel interesse in de ontwikkeling van klank en het aanpassen van de instrumenten en daardoor er al behoorlijke resultaten mee geboekt, neem nu bijvoorbeeld zijn eigen gebouwde contrabassen of zijn elektrische bassen. Hij kent en gebruikt de oude en laatste nieuwe technieken, hij is denk ik daar toch maar één van de weinige in. Dus goed bezig!

Luc Van Gestel

Docent contrabas en basgitaar