0616147408 [email protected]

Jazz bas leren spelen

Jazzbas leren spelen te Rotterdam voor beginners en gevorderden

 

Wil je weten hoe het voelt te spelen met Jazzmusici? Tijdens de les spelen we samen oefeningen en echte muziek door, ook met opnames die je mee naar huis kan nemen om daar je ritme en samenspel te oefenen.
Ik gebruik veel Aebersold jazz meespeel-opnamen en maar zelf ook meespeel tracks.

Doe nu al Ritme sectie ervaringen op voor later in een band, ik heb er mooie cursussen voor, echt praktische voorbeelden meespeel stukken in diverse stijlen die goed het basspelen weergeven in de jazz ook wereldmuziek voorbeelden. .

Stijlen: Jazzbas Pop Rock Blues en Wereldmuziek
De basgitaar is een ritme en harmonie instrument,
Dus je leert door oefenen je ritme beheersen en het zelfde voor akkoorden en toonladders.

Samen zorgen we dat je symbolen en akkoord progressies begrijpt. (wendingen in de muziek) Standard wendingen en Jazz standards en blues leren spelen.

En werkt mee aan het ritme en klankkleur de energie en ontspanning binnen in de muziek.

De speler moet goed beseffen dat het een bijzondere taak is die je vervuld tijdens het samenspelen,  je vormt als deelnemer van de ritme sectie de basis van de muziek of beter nog je staat midden in het intense van de klank en het samenspeL

De basspelers bevestigen, de akkoorden (harmonie), leiden de zang in bij nieuwe wendingen, voeden het ritme (stimuleer) en dat is een mooie taak om op je te nemen. En het is taak die beheersing en concentratie vraagt zodat je geen tijd hebt om rond wandelen op het podium en dus minder opvalt, wat ook zijn voordelen heeft. Kortom veel basspelers vinden het leuk, prettig om door je muziek maken te kunnen ontspannen en weer opladen. Mooi mee genomen …

Kom een keertje op proefles

 

 

Kom een keer gratis op proefles en dan bekijken wat je al weet en kan, en wat je wil leren en stippelen we misschien wel een plannetje uit.

Basgitaar of contrabas leren spelen is cool.

Jazz bas leren spelen is erg leuk en je leert zo goed je akkoorden kennen.