Muziekstijlen

Muziekstijlen Jazz Pop Blues Latin Klassiek

We werken met meespeel opnamen voor thuis

Ik heb me voor het conservatorium verdiept in Jazz en Latin Jazz alsook Salsa Braziliaans en Argentijnse muziek en speelde ervoor en erna veel pop, blues, rock, funk.
Tijdens het conservatorium heb ik deze stijlen nog meer kunnen uit diepen, en na het conservatorium, ben ik blijven door oefen en studeren en echt heel veel masterclasses gevolgd in binnen en buitenland en bij de musici die het verschil hebben gemaakt.

Voor het oefenen in verschillende muziekstijlen is het prettig te oefenen met een ritme sectie die de stijl echt beheerst, zodat wanneer je het nodig hebt, al behoorlijk voorbereid bent, en de muzikale ideeën vlot kan weer geven.
De meespeel voorbeelden waarmee ik werk bevatten bijvoorbeeld piano en drums en solisten die de melodie en solo’s op behoorlijk niveau neer zetten, het bevat cd’s in verschillende stijlen als Jazz, Pop en rock en verschillende soorten latin maar ook klassieke meespeel voorbeelden goed om de techniek op te vijzelen.
Cd’s van Dave Weckl, Jamey Aebersold, Ed Friedland, Nelson Farida, diverse Jazz Workshops van Chuck Cher, Essential Styles, Rufus Reid, Ray Brown en veel veel meer.

Ook wanneer passend met de originele musici spelen door middel van Youtube opnamen kan ook erg prettig zijn.