Hier zie je een stukje toets van de 4 snarige basgitaar, die wordt toch het meest gebruikt. 

Let nu goed op:

We gaan even kijken wat op de tekening, de donkere noten en de lichtere noten op de toets betekenen. Helemaal links de zwarte verticale lijn is de 0 fret, voor de open snaren. Dus met er naast de namen van de losse snaren.

De dikste snaar is de E snaar. Op de E snaar lezen we de noten E  F G  en A .

De A snaar, kijk links, begint  met A  B  C  D,

dan na de D verandert de kleur, die donkere D vindt je ook op de volgende snaar, de D snaar, beiden D’s klinken dus hetzelfde. Deze D’s hebben de zelfde toonhoogte. Zo ook met de andere noten namen D. De zelfde kleur hier in de tekening.
Bovenaan staat de notenbalk, als je even goed van links naar rechts kijkt. De toonladder van C gaat van C tot C. C D E F G A B C, dus begin je op de 1 st noot van deze ladder de C is 1 van de ladder, de D is de 2 de, verder in de lessen, leer je dat er te starten valt op elke noot van de ladder. vb de A tot de volgende A dan blijft dat de zelfde toonladder, de zelfde opvolging en met de zelfde afstanden – verhoudingen, wel op een andere plek begonnen,  

later hier meer over

Stijlen

Ik hou veel van het spelen van verschillende soorten muziek, vb hedendaagse Jazz en muziek uit Brazil, Argentinië, Cuba of jazzy improviseren erover. Vroeger heb ik ook veel Rock, Soul en Funk gespeeld. Nu probeer ik ook zelf muziek te schrijven voor diverse gelegenheden.

Mooie noot met mooi ritme en klank

Eigenlijk vind ik het naast mooi ritme en mooie toon spelen het ook belangrijk om complementair te spelen.

Voor nu heel eenvoudig gezegd, zodat je het idee vat, wanneer iedereen op de eerste tel speelt leg je dan een stevig accent op een andere plek, vb op de 2 je of de 3 je.  Copier niet het ritme van de gitaar of basdrum maar gebruik dat idee en speel dat ergens anders in de maat, aanvullend. Wees ritmisch creatief. (maar niet slordig)

  Gebruik dit contact formulier en u krijgt snel reactie.

  Luc Van Gestel Basles Rotterdam

  Buziaustraat 11 - 3034 WC Rotterdam

  Openingstijden

  Enkel op afspraak
  zowel in de week of het weekend worden de lessen gegeven, we vinden wel een passende dag en tijd.