Over creatief improviseren - soleren:

Wordt nog aangevuld

Ik zie het improviseren een beetje als met een fiets door het landschap rijden, en ter plekke kiezen op welk vak je rijdt met al de andere obstakels als andere bestuurders, bruggen en bomen en afritten.

Voor mij is een akkoordschema ook zo iets, je houd het veilig maar geniet van de omgeving, de inspanning en de versnelling in de bochten, sommige stukken doe je langzamer want die zijn moeilijk, sommige stukken die je kent gaan snel.

Kortom je speelt wat je kent, met wat variaties, over de plekken in de schema’s waar je komt en geniet van het effect dat samen geeft.
Het is in de basis dat wat er gebeurd tijdens het improviseren – creatief spelen, (niks hogere kunst) maar ervaringsgericht leren werken met uw mogelijkheden en die van het stuk, dus dit alles af tasten terwijl je speelt en volgende keer eventueel dit herhalen naar smaak met eventueel een ander ingrediënt toegevoegd.

Interessante akkoorden en interessante lijnen binnen je mogelijkheden gebruiken, sommige loopjes herhalen in een ander akkoord enz.

even zover creatief soleren – improviseren ik vul het nog aan wanneer ik wat tijd heb.

Over een mineur bluesje meespelen klik hier

kijk ook even bij de andere meespeel stukjes

 

Over oefenen en loslaten

Dus wat heeft dat te maken met het oefenen? Oefenen gaat over het maken van vooruitgang, het ontwikkelen en vervolgens los laten? We merken dat dit vooruitgaan in stappen of plateaus enz gaat. We vergroten ons vaardigheidsniveau. Een zekere mate van inspanning  is zeer effectief – maar te veel moeite doen geeft wat frustratie en het is contraproductief. Hoeveel inspanning en wanneer je vol zit, dien je te leren kennen en gebruiken.

Wanneer we met een probleem worstelen en erop vastlopen, komen we tot een punt waar het loslaten nodig wordt. Misschien in de vorm van ‘een nachtje over slapen, of van even wat anders doen of oefenen. of even op vakantie, weekend of luchtje scheppen. Dit leidt het naar loslaten – ook al is het maar voor een minuut of twee. De informatie moet worden gesorteerd, anders en beter beschikbaar worden gemaakt.
Een dagje weekend of zelf een vakantie niet oefenen heeft zeker zin,

Alleen het weer opstarten niet vergeten hé 😉

 

Voor meer info contacteer me:
– 010 413 69 53
– 06 161 474 08
– Buziaustraat 11 – 3034 WC
– Rotterdam

Mailen kan naar   info@basles-rotterdam.nl  of vul hier onderstaand formulier in.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp (ook invullen of de mail werkt niet)

Uw bericht