Workshops

Waar komen akkoorden vandaan en wat is de rode draad betreft het improviseren. De workshop is zaterdag 11/6 begint om 15 u.

 

 Workshop improviseren over akkoorden in kleine groep op zaterdag middag 11/6 te Rotterdam.
  • Tijdens deze workshop krijg je uitleg over:
  • de basis van akkoorden en toonladders.
  • de opbouw van akkoorden en hun functie aan de hand van praktische voorbeelden
  • Voorbeelden van hoe een toonladder is opgebouwd en van fragmenten,
  • en hoe daaruit weer melodieën mee worden geconstrueerd
  • Voorbeelden van hoe een akkoord is opgebouwd en hoe dat weer gebruikt kan worden
  • in begeleidingen en ook solo’s.
  • Deze kennis kunnen we gebruiken we om baslijnen te maken, ook lopende baslijnen, als solo materiaal toepassen op akkoordschema’s, bijvoorbeeld van jazz of popliedjes.

De prijs is laag gehouden ter kennismaking van de nieuwe workshops. Je mag je bas meenemen graag zelfs, of ik voor iedereen een versterker heb, is niet zeker.

Let op deze workshop is te kort om dan alles al te beheersen, maar je krijgt stof om thuis door te nemen, bij echte interesse gaan we er nog op door op andere dagen.

Inschrijven via het onderstaand formulier is verplicht.

Mocht je graag meedoen en die dag niet kunnen laat het ook even weten,

bedankt  Luc

Foto tijdens een voorgaande workshop bij Verspuy te Rotterdam.

Meer info over de inhoud van de workshop.

Veel musici kennen toonladders, maar weten niet dat je er akkoorden uit kan makenen hierdoor meer mogelijkheden tot creatief omgaan met het materiaal mogelijk wordt.

Voor het improviseren is het belangrijk dat je de omgekeerde stap toe past vanuit akkoorden mogelijke toonladders te maken zo dat je de akkoorden van het liedje de gemeenschappelijke en verschillende noten kan gebruiken als materiaal om daarmee je solo’s te spelen, Dit is het onderwerp waarbij ik aandacht zal besteden aan de vragen die opkomen. Ik geef ook praktische voorbeelden en ook tekst mee voor thuis. Ik heb diploma’s en podium en les ervaring, deze workshop heb ik reeds 6 maal gegeven.

Regelmatig komen mensen voor een vervolg dus voor meer info hierover en voor meer toepassingen dmv privé les langs. Dat is ook de insteek van deze korte workshop het proeven van de materie en de lessen.

De workshop begint om 15 u en duurt 1 uur kosten zijn 10€, graag contant af te rekenen ter plekke bij binnen komst.

De prijs is laag gehouden ter kennismaking van de nieuwe workshops. Je mag je bas meenemen graag zelfs, of ik voor iedereen een versterker heb, is niet zeker.

Maar u kan ook privéles nemen in mijn praktijk mocht je liever op uw tijd deze stof tot u nemen en gedoseerd bij je les op maat, dan is er ook meer tijd om op specifiek uw vragen in te gaan.

 

voor vragen betreft de workshops

stuur even een berichtje via dit formulier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp (ook invullen of de mail werkt niet)

Uw bericht

Workshop Improviseren over akkoorden voor basspelers

by jun 3, 2015

Enkele vorige workshops

 

Hier docent en uitvoerder Luc Van Gestel basspeler, tijdens de workshop improviseren over akkoorden, bij de Cowboy Up Belgium – Upright Bass Convention

 

Het was een leuke club – toffe dag Bedankt Nick – Ron – Guy en al de deelnemers e.a. Het was ook goed collega Henk De Laat daar te ontmoeten.

De workshop Improvisatie over akkoorden van zaterdag 10/3/2012 bij Peter Verspuy te Rotterdam, was goed bezocht.

Voor bassen en eigenlijk alle instrumenten toegelaten.

We hebben het ontstaan van akkoorden besproken ( opbouw van de noten in de ladder en akkoorden vb mineur – majeur – dominant septiem enz en hun drie en vierklanken) en het ontwikkelen van materiaal bruikbaar voor de improvisaties. Bijvoorbeeld door de grondtoon van de akkoorden wat te vermijden en hoe je dat kan doen. ( Er is nog veel meer leuks te beleven :))

Omdat de aanloop zo goed was, was het tonen van deze zaken op een scherm nodig, ik was voorbereid maar omdat de beamer ter plekke bleek plots niet beschikbaar, was het soms wat lastig om de leerstof op een afstand te volgen. Ik merkte dat er een aantal echt leergierig waren, prettige uitwisseling , vragen gingen heen en weer en na afloop prettige gesprekken ontstonden. Wil je meer weten betreft het theoretisch en praktisch materiaal nodig om te improviseren, neem dan deel aan een volgende lesreeks of één van de workshops.