Baslessen voor wie?

               Voor beginners en gevorderden, Basgitaar en Contrabasspelers

De lessen zijn 1 op 1.

Zowel beginners en gevorderden zijn welkom.

 

Het prettig werken aan het ontdekken en bespelen van de basgitaar of de contrabas is het hoofdthema.

Waar gaan we voor: Begrijpen van posities en noten en herkennen van akkoordsymbolen, wat muziektheorie en  groei van eigen creativiteit.

Dit zijn lessen voor alle leeftijden – de jongste is nu 11 en de oudste … respect !!

Beginners – de basis – ook voor het echte begin.

   Beginners: Leer de basisprincipes van via het spelen van leuke ritmische  basloopjes, met beetje uitleg van  muziektheorie, zoals met ritme en akkoorden meespelen, eenvoudig noten lezen, ritme herkennen en eenvoudige toonladders en akkoorden leren spelen. Zelf een baslijn maken op standaard akkoorden schema’s.

  Gevorderden: Verken complexere liedjes, muziekstijl kenmerkende technieken, gemeenschappelijke noten in progressies of juist de verschillen tussen de akkoorden spelen, harmonieën, toonladders en gebruik improvisatietechnieken op je instrument.


We schenken veel aandacht aan het leren begrijpen van ritme en de positie van de vingers op de toets, de plaatsing van de duim, kortom de houding.Het herkennen van akkoordsymbolen, wat muziektheorie en  groei van eigen creativiteit.De les is steeds 1 op 1, hiernaast op de foto is van een workshop een tijdje terug. Bij Verspui te Rotterdam nu Bax geheten.

Voor de beginners: hoe starten?

We leren eerst goed klank maken.

Toonvorming met de linkerhand, die kiest de toonhoogte. Daar begint het. Uiteraard geld dit zo bij de rechtshandigen onder ons, de linkshandigen is dat omgekeerd en gaat even goed. Ok, de hand die de toonhoogte kiest, die moet ook juist de snaar indrukken, anders klinkt dat niet. De rechterhand zet de toon ingang met de aanzet, op het juiste moment in het ritme.

Beginners leren eenvoudige akkoorden begrijpen en noten op blad ontcijferen en ritme lezen. Het inzicht in akkoorden, ladders vergroten, kortom vlotter de taal van de muziek begrijpen.

Dat is in alle muziekstijlen wel zo goed..

Maar voor de geïnteresseerden in het spelen van de klassieke muziek, toonladder en akkoord oefeningen, ook met het strijken met de strijkstok en andere technische vaardigheden klik voor meer informatie.

Gevorderden: de basis maar met meer diepgang en meer inzicht in het creatief gebruik van loopjes door je favoriete basspelers.

Gevorderden kunnen beter leren lezen, het inzicht en uit het hoofd de meeste versies van 3 – 4 – 5 klanken en hun gebroken akkoorden, verschillende majeur en mineurladders kunnen uitvoeren, kortom vlotter de taal van de muziek begrijpen en spreken of beter spelen…

Creatieve Basgitaar lessen voor beginners en ervaren spelers, leer de verschillende grooves en akkoorden en hun mogelijkheden kennen

Voor wie zijn deze basgitaar of contrabas lessen dus geschikt?

Voor basspelers die meer willen bijvoorbeeld techniek willen leren, of leren improviseren met toonladders, gebroken drie- en vierklanken, behorend bij de muziek of stijl waaraan je wil werken, je kan zelf je onderwerpen kiezen of samen.
Voor bassisten die aan de stijlen Jazz – Blues – Salsa –Brazil – Funk – Reggae – Klassiek strijken, of bijvoorbeeld stukken van je band of ensemble willen werken
Voor hen die werken aan het leggen van een degelijk fundament onder de te spelen stukken
Wanneer je houding en techniek wil verbeteren tijdens het oefenen
voor basspelers die graag ook willen gebruikmaken van meespeel fragmenten door echte musici of door de sequencer ingespeeld.

Deze enthousiaste leerling volgt Klassiek strijken en stijl-kenmerkende technieken 

Ik speelde al jaren hobo, op hoog amateurniveau, en ben een paar jaar geleden begonnen op de contrabas, met les bij Luc van Gestel.
Ik wil het echt goed leren, en dat gaat prima bij Luc.
Ik wilde klassiek strijken en pizzen, maar ook in een band spelen. Luc is van alle markten thuis,
Hij blinkt uit in verschillende stijlen. Bovendien begrijpt hij hoe lastig het is als je net begint, en kan goed overdragen hoe je het onder de knie kunt krijgen.
Daarnaast kan hij heel enthousiast vertellen over de wereld van de contrabas en de bassist, die voor mij helemaal nieuw was.
Luc weet altijd aan te haken bij wat ik in mijn orkesten en band nodig heb, en tegelijkertijd stap voor stap voort te bouwen.
Zo heb ik heel veel aan zijn lessen, en het blijft uitdagend en vooral ook leuk. 
D. v. L. Rotterdam

basgitaar speler zwart wit

Leerlingen die geïnspireerd bezig zijn daar wordt je blij van.

  Gebruik dit contact formulier en u krijgt snel reactie.

  foto van Luc van Gestel docent basgitaarles en contrabas
  Docent met diploma's en met veel podium ervaring voor je basgitaar en contrabasles  - Hier te zien in het leslokaal.

  Luc Van Gestel Basles Rotterdam

  Buziaustraat 11 – 3034 WC Rotterdam

  EMAILen kan naar

  luc@basles-rotterdam.nl