Top Contrabaslessen die bij je passen, verschillende stijlen en elk niveau.

omgeving Rotterdam

Contrabas leren spelen te Rotterdam

Contrabas leren spelen is intensief, je zoekt een docent, want je wil een degelijke basis, goed positiespel, zuiver leren spelen, mooie grooves en spannende noten leren spelen? Klassiek, Blues of Jazz of Latin.

Je denkt aan contrabas les? En wat gaan we dan in deze lessen dan doen? We zorgen dat je je goeie kwaliteiten leert gebruiken – ontwikkelen je inzicht in wat je goed ligt. De onderdelen waar jij aan wil werken om goed te kunnen contrabas leren spelen pakken we rustig en zeer regelmatig aan.

Maar eh welke stijl contrabas? 

Voor sommigen is dat wel een goeie vraag. Wat ga ik nu kiezen want de verschillende stijlen hebben toch echt wat aparts. Heb je zelf een uitgesproken keuze dan neem je die, en start met techniek oefeningen. Heb je nog geen vaste stijl ingedachte, dan starten we ook met techniek en nemen verschillende stijlen in het lesprogramma. Hierover later meer.

muziekstijlen - Contrabas

over klassiek contrabas leren spelen

Klassieke strijk en pizz technieken, kan je best aan de hand van een veel gebruikte methode doen, dan sla je geen belangrijke stappen over.

vb de Methode van Simandle,                 Positiespel, intonatie en streekoefeningen staan daar ook in, anders de gevorderde technieken van Kreutzer, en een groot repertoire is ter beschikking. 

Let op: het oefenen krijgt zin, valt op zijn plek, wanneer je  met voldoende anderen samenspeelt. Dan begrijp je de methode beter.

Uiteraard geeft de docent je waardevolle tips, je leert zittend en staand spelen, en je mag zelf kiezen welke je prefereert.

Voor thuis worden er muziek fragmenten met en ook zonder basfragment gegeven om zo je goed te kunnen voorbereiden.

Link naar klassiek contrabas leren spelen

meer info komt spoedig

Muziekstijlen Jazz e.a.

vb oude en hedendaagse jazz, blues, country en wereldmuziek en diverse stijl kenmerkende technieken.

Tijdens de les spelen we samen oefeningen op blues en jazz schema’s, dus echte muziek door, ook met opnames die je mee naar huis kan nemen om daar je ritme en samenspel te oefenen.

Samen zorgen we dat je symbolen en akkoord progressies begrijpt. (wendingen in de muziek) Standard wendingen en Jazz standards en blues contrabas leren spelen. Het spelen van loopjes (riffs) naar een akkoord toe. En zo werk je mee aan het ritme en klankkleur, de energie en ontspanning binnen in de muziek.

 

meer info Jazz blues contrabas leren spelen e.a. komt spoedig

Ervaren Docent contrabas / basgitaar

Iedereen is verschillend, ik volg de weg van de leerling, waar de interesses en behoeften liggen. De leerlingen stimuleren zichzelf te ontwikkelen, dat begeleiden maakt het lesgeven erg prettig.

meer komt spoedig

"Basles stimulans op elk niveau"
Leer de technieken en de denkwijze van je favorieten.
Onderwerpen naar keuze:
Improviseren op akkoorden. theorie, inzicht in ritmisch, harmonisch en melodisch spel, toonvorming, techniek.
Klassieke techniek - strijken - positiespel
Ook andere stijl kenmerkende technieken
Oudere of hedendaagse Jazz, Rock, blues, Latin, salsa, Argentijns Funk Slap e.a.
Solo's leren spelen 
Kom gerust eens op proefles
Groeten Luc

Nog wat tips over het spelen van mooie muziek.

"Speel bevestigend – ritmisch voedend, laat de compositie zelf het werk doen en blijf overzicht houden, geef de muziek wat het nodig heeft”

“Als het moeilijk te spelen is of zeer snel klinkt, bedenk dan een meer eenvoudig overzichtelijkere vingerzetting en neem meer tijd voor het instuderen, blijf helder”

“Ik beschouw me van creatieve soort en door meer complementair te spelen, krijg je mogelijk meer eigen sfeer, meer karakter. Wanneer de andere musici veel doen, doe dan minder, dat geeft “less is more” en zo ook met ritme en het zelfde met harmonie ;)”

Pas je techniek aan het doel aan, het doel is je noten in de muziek te laten resoneren, trillen, de omgeving mooier te laten trillen.

Link naar klassiek contrabas leren spelen strijk techniek e. a.

  Gebruik dit contact formulier en u krijgt snel reactie.

  Buziaustraat 11 3034WC Rotterdam

  Luc Van Gestel Basles Rotterdam

  Buziaustraat 11 - 3034 WC Rotterdam

  Openingstijden

  Enkel op afspraak
  zowel in de week of het weekend worden de lessen gegeven, we vinden wel een passende dag en tijd.