Contrabasles  leer dat mooie instrument spelen te Rotterdam,  in uw muziekstijl met een zuivere contrabas techniek, op uw niveau en tijd. 

Omgeving Rotterdam.

Als je graag contrabasles wil van een ervaren speler en geïnteresseerde basgitaar en contrabas docent met diploma’s en heel redelijk wat geduld, neem gerust contact op.

Vlot Contrabasles met aandacht voor goede techniek: 

Tijdens de lessen hechten we veel waarde aan het ontwikkelen van een solide basistechniek bij onze contrabas en basgitaar studenten, essentieel voor het bespelen van het basinstrument op een bekwame en expressieve manier.

Hieronder vind je enkele belangrijke aspecten van het contrabas leren spelen en de techniek die we behandelen in onze lessen:

1. Houding instrument en lichaam: In de contrabasles is de goede houding is de basis een groot streven, voor een gezonde en comfortabele speelervaring voor het basgitaar of contrabas leren. We besteden aandacht aan de positie van de contrabas ten opzichte van het lichaam, evenals de positie van de handen, vingers, en boog- en strijktechnieken. We passen de houding, de plaatsing van het instrument aan, aan ons lichaam. En een goede lichaamshouding helpt blessures en vermoeidheid te voorkomen en geeft ook een betere klankproductie. We leren rechtop staand en ook zittend op een hoge kruk contrabas spelen.

2. De klank: We willen een mooie toon en resonerend en goed hoorbaar ook op afstand in een grotere ruimte bij het bespelen van de contrabas. We werken aan plaatsing van de vingers op de snaren, op juiste manier gebogen, zodat de snaren die niet hoeven te klinken, worden gedempt. Dit is ook bij de rechterhand voor het aanslaan van de noten. Het hanteren van de strijkstok op de juiste manier en het controleren van het gewicht en de druk en het varieren van de snelheid van de strijkstok om een rijke en expressieve klank te produceren.

3. Intonatie: Een goede intonatie op de contrabas is uiteraard vereist, maar ook op de basgitaar, voor het spelen van zuivere noten en het harmonieus samenklinken met andere muzikanten. Een goed gehoor en trainen studenten om hun vingers nauwkeurig te plaatsen op de juiste plekken op de snaren om zuivere tonen te produceren wordt hard aan gewerkt.

4. Technische oefeningen: Om de techniek te verbeteren, gebruiken we specifieke oefeningen die gericht zijn op het ontwikkelen van vingerkracht, souplesse, coördinatie en snelheid. Deze oefeningen omvatten onder andere toonladders, arpeggio’s, vingerzetting oefeningen en andere patronen. Door regelmatig technische oefeningen te doen, kunnen studenten hun vaardigheden opbouwen en verbeteren.

5.Interpretatie en expressie: Naast de technische aspecten besteden we ook aandacht aan de interpretatie en expressie van muziek. De leerlingen worden aangemoedigd om hun eigen muzikaliteit te ontwikkelen en hun persoonlijke stijl tot uiting te brengen bij het spelen van de basgitaar of contrabas. Dit omvat dynamiek, frasering, articulatie en het begrijpen van de muzikale context waarin de muziek wordt gespeeld.

We geloven in een brede aanpak van techniek en met aandacht voor de expressieve en muzikale elementen.

We begeleiden je graag bij het ontwikkelen van een sterke technische muzikale basis en het verkennen van de mogelijkheden van het contrabas leren spelen of de basgitaar.

Link naar leren over de noten, contrabas leren spelen, ook basgitaar leren: Basles Rotterdam geeft informatie.

foto van Luc van Gestel docent basgitaarles en contrabas
Docent met diploma's en met veel podium ervaring voor je basgitaar en contrabasles  - Hier te zien in het leslokaal.

Luc Van Gestel Basles Rotterdam

Buziaustraat 11 - 3034 WC Rotterdam

Klik om te bellen

EMAILen kan naar

luc@basles-rotterdam.nl