Contrabas leren spelen is leuk, je docent helpt je over de drempels.

contrabas-met-strijkstokHet is een warm weekend en je bent er klaar voor, de drummer speelt waarvan je denkt hm.. exotische polyritmiek. De pianist speelt kwarten stapelingen – en ze blijven maar doorgaan… Cool lekker vet grooven op enkele bluesy noten. Hmm lekker en contrabas spelen is leuk.

Maar denk je, hmm hoe leer ik nu wat nieuwe noten te vinden? of ik heb het me zelf geleerd en ik denk dat ik nog wat zuiverder kan leren spelen.
Mocht je je wat willen voorbereiden voor je nieuwe band of het conservatorium. Of zou je één of meerdere  muziekstijlen of een techniek onder de knie willen krijgen vb slap of een opinie van een docent, neem dan contact op. 06 161 474 08

Contrabas leren spelen samen met de docent.

Je krijgt in de les naast het muziek papier of akkoordschema’s ook meespeel fragmenten in de muziekstijlen: Jazz – Fusion – Blues – Reggea – Salsa – Brazil – Pop – Klassiek dat is leuk voor thuis.
Je leert hoe je door middel van enkele grepen op de bas, je noten kan kiezen die binnen het akkoord passen, om onmiddellijk efficiënte baslijnen te creëren en handig voor het oefenen van je ritme. Het niveau van de meespeel-fragmenten wordt aangepast aan uw ervaring en de verwachtingen.
Leer ritmische patronen lezen, herkennen en toepassen. dit leren we via het samen klappen en spelen van ritmische figuren. Deze spelen we door om je te leren ritmisch lezen en andere analyseren we dan weer om praktische kennis op te doen, en om dat ze mooi zijn.

meer over Contrabas leren spelen – basles en je proefles